INDUL A HORGÁSZ SZEZON VÉGEGYHÁZÁN!

A hagyományos időpontban, március 15-én nyitja meg kapuit a Végegyházi Horgásztó, ezzel kezdetét veszi a horgász szezon nálunk is.

A tó márciusban reggel héttől délután négyig lesz látogatható minden nap, az eddig megszokott feltételekkel. Az egyesület januári közgyűlése néhány pontban módosította a helyi horgászrendet, ennek legfontosabb eleme, hogy a halállomány védelme érdekében a pontymatrac és szájfertőtlenítő használat előírásra került. A napi jegy továbbra is háromezer forint lesz, és a halőrháznál vásárolható.Szintén itt bérelhet - jelképes háromszáz forintos áron - pontymatracot és szájfertőtlenítőt, aki nem hoz magával, hogy mindenképp tudjon horgászni,aki ellátogat hozzánk.

Az éves területi jegy ára az idei évtől harmincezer forint lett, ami huszonnégy ponty, és hat amur fogására jogosít. Az éves jegyek kiadása és a horgászokmányok megújítása továbbra is a Barangoló Közösségi Házban történik, hétfőn és szerdán 16-tól 18 óráig.

A tó halasításáról elmondhatjuk, hogy márciusban három mázsa amur, április elején öt mázsa ponty kerül a vízbe.A további halasítások - jellemzően ponty - a versenyek időpontjához és a bevételek alakulásához lesznek igazítva. A halárak alakulásáról sajnos eddig nem kaptunk biztató híreket.

Az idei évben tervezett versenyek:

Április 14.: III. Szezonnyitó Horgászverseny

Július 07-08.: III. Huszonnégy Órás Horgászverseny

Augusztus 11.: IV. Tóavató Horgászverseny

Október 13.: IV. Szezonzáró Horgászverseny

A versenyeink nyitottak, a nevezési létszámhatárig fogadjuk a versenyezni vágyó horgásztársakat, akár nálunk, akár más egyesületeknél tagok.

Az idén hat alkalommal lesz éjszakai horgászat, alkalmanként szombatról vasárnapra virradóan. A dátumok: június 09., 23., július 14., 28., valamint augusztus 11., 25. Az éjszakai horgászat szabályai megegyeznek az elmúlt évivel.

A horgásztavunk várja tehát a vendégeket, reméljük, sokan kilátogatnak hozzánk, akár csak egy kis nézelődésre is.

Kívánunk mindenkinek sikeres és szórakoztató horgász szezont! Görbüljön a bot!

Végegyházi Sporthorgász Egyesület