ÚJ HORGÁSZOKAT "AVATTUNK"

A Barangoló Közösségi Ház adott otthont a Végegyházi Sporthorgász Egyesület szervezésében megrendezett horgászvizsgának, 2019. március 22-én. Az egyesület hetedik alkalommal szervezett kihelyezett vizsgát. A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének segítségével.

A törvények értelmében hazánkban horgászni csak állami horgászjegy birtokában lehetséges. Megvásárlásának alapfeltétele, hogy a horgászni kívánó személy érvényes horgászvizsgával rendelkezzen. A közelben vizsgát Orosházán illetve Békéscsabán lehet tenni, ami elég messze esik, és az utazási költségek sem elhanyagolhatóak. Ezért szervez horgászegyesületünk alkalmanként kihelyezett vizsgát, ami könnyebbség leendő horgásztársainknak, már csak azért is, hiszen a vizsgához konzultációs segítő felkészítést is biztosítunk, két alkalommal.

Nem lenne lehetőségünk erre a könnyítésre, ha a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége nem segítene minket a kihelyezett vizsga biztosításával. A vizsgabizottság tagjai Nemes Attila ügyvezető és Székely Tibor horgászati referens voltak. A mostani vizsgára kilencen jelentkeztek és jöttek el.

A vizsgázókat Nemes Attila, a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének ügyvezetője köszöntötte, és igazította el a vizsga menetéről és a teendőkről. A vizsga két részből áll, először írásban kellett tesztlapon számot adni a tudásról, majd halismereti és egyéb kérdésekkel folytatódott szóban az eljárás. A tesztlapok kitöltése során már érezhetően nőtt az izgalom, hiszen senki nem szeret vizsgázni, még akkor sem, ha alaposan felkészült. A tesztek értékelése során megállapítható volt, hogy a vizsgázók felkészítése sikeres volt, hiszen mindenki mehetett szóbelizni.

Azután megkezdődött a szóbeli is, a halfelismerés és a kiegészítő kérdések sem fogtak ki horgászjelöltjeinken, mindenki megfelelt a vizsgán.  Ezzel folytattuk azt a nemes hagyományt, hogy a végegyházi kihelyezett vizsgán jó a megfelelési arány, aki nekiveselkedett, szinte  mindenki teljesítette legalább a minimális szintet. A hét vizsgánkon összesen több mint száz  horgásztársat avathattunk. Vizsgánk végén mindenki át is vehette a vizsgabizonyítványát, és jogosulttá vált a szabályos horgászengedély kiváltására. A gyermekvizsgázókat még külön ajándékkal is meglepték a vizsgáztatók, egy-egy spiccbotot is átvehettek tőlük.

Azt, hogy mikor szervezünk újra vizsgát, most még nem tudjuk, de valószínek tartjuk, hogy lesz még rá igény.

A vizsga megrendezését és sikeres lebonyolítását támogatta:

Barangoló Közhasznú Egyesület, Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége, Nemes Attila, Székely Tibor, Horváth László.

Végegyházi Sporthorgász Egyesület