SZEZONZÁRÓ HORGÁSZVERSENY VERŐFÉNYES NAPSÜTÉSBEN

A hét végén rendezte meg V. Szezonzáró horgászversenyét a Végegyházi Sporthorgász Egyesület a Végegyházi Horgásztavon. Nem csak a jó idő, de a halak is pártfogásukba vették a versenyzőket.

Hagyományos versenyünket szokás szerint reggel fél nyolckor kezdtük meg a sorsolással.A versenyre 16 lelkes horgász nevezett, így a tó teljes területén lehetett hajkurászni a halakat.

A helyek kisorsolása után a versenyzők elfoglalták helyüket, beetettek, és várták a nyolc órát, mikor is bevethették horgaikat. Ez az őszi verseny legendásan nehezen szokott indulni, hiszen a halaink ilyenkor már lusták, lassan ébrednek. Most azonban ránk cáfolt a tó, hiszen a verseny első húsz percében számos fogás történt, köztük igen szép potykák is horogra kerültek. A versenyzők két bottal horgászhattak, tetszőlegesen választva a fenekező vagy az úszós módszert.Bevetették csoda csalijaikat, titkos etetőanyagaikat és az összes létező praktikájukat a szemmel veréstől a varázslatig.

Azaz rendesen beindult a csapat. Persze közben maradt idő egymás ugratására is, ahogy ez ilyenkor lenni szokott. Mindeközben az élelmezésért felelős csapat is munkába kezdett, készült a pörkölt, főtt a krumpli, haladt az idő. Egyre csábítóbb illatok szálltak a bogrács felől, úgyhogy egyre inkább vártuk az ebédet is.

A mezőny is elkezdett szétszakadni, délre már látható volt, kik küzdenek az első helyekért. Az ebéd után aztán mindenki nekiveselkedett az utolsó másfél órának.Volt, aki a becsülethalért, volt, aki a győzelemért küzdött.

A remek idő kitartott, akárcsak versenyzőink, komoly csata alakult ki a dobogós helyekért. A verseny végét jelző kurjantás után kezdődött a végső mérlegelés, aminek eredménye összesítésre került, majd kiderült a verseny végeredménye is.

A díjakat Vajda Norbert, községünk polgármestere adta át a versenyzőknek.

A verseny végeredménye: az első helyezett Göböly Nándor lett 15 kg-os eredményével, a második helyet Kovács Kinga szerezte meg 5,24 kg hallal,harmadik helyezett Nagy István lett 5,86 kg-os eredménnyel. A nyertesek pólót, oklevelet és vásárlási utalványt vehettek át.

De a többi versenyző is elégedett lehetett, hiszen senki nem „nullázott”, ami valljuk be ritkaság számba megy a horgászversenyeken, ahol mindig fontos szerepet kap az is, hogy a versenyző melyik helyet húzza ki.

Szóba került az is, hogy jövőre lesz a tó ötéves, az egyesületünk pedig tíz éves.Ezért a jövő évben több programot is tervezünk a jubileumok méltó megünneplésére. A Végegyházi Horgásztó idén még november 3-ig várja a horgászokat, majd a téli pihenő után megújulva tavasszal várjuk újra vendégeinket. A Leader pályázati forrás jóvoltából a tó partjára márciusban nyolc darab kiülő kerülhet ki, így az elöregedett esőbeállóinkat le tudjuk újra cserélni. A március 15-i nyitónapra szeretnénk a fejlesztést megvalósítani, ha az időjárás megengedi.

Az idei év utolsó versenyét támogatta: Eliadesz Edit, Horváth Judit, Horváth László, Józsa Pál, Mikula Ákos, Mikula István, Vajda Norbert, Blahó Zoltán Gazda- és Horgászüzlete, a Barangoló Közhasznú Egyesület.       

A versenyt a Végegyházi Sporthorgász Egyesület rendezte.

Horváth László