MEGINT SZÉPÜLT A VÉGEGYHÁZI HORGÁSZTÓ!

Társadalmi munkát hirdetett a Végegyházi Sporthorgász Egyesület tagjai és szimpatizánsai számára, 2020. augusztus 8-ára, a Végegyházi Horgásztó partjára.

 

Szép számmal gyűltünk össze a reggeli kezdésre, ami nem meglepő, hiszen horgászaink mindig szívesen vállalnak részt a tó szépítésében, építésében.

Egyesületünk, 2019-ben nyújtotta be pályázatát a Leader forrásra, Civil szervezetek eszközbeszerzése célterületre. A „Kerti kiülők beszerzése és telepítése a Végegyházi Horgásztó partjára” című pályázatunk sikeres volt, így megvalósulhatott ez a beruházás. Ennek keretében nyolc darab egyedi gyártású kerti kiülőt készíttettünk, amelyeket most helyeztünk ki a tó partjára.

 

 

  

Munkánkat megkönnyítette, hogy a Községi önkormányzat, illetve a Rockdary Kft. munkagépei is segítettek. A készre gyártott kiülőket a gépek segítségével széthordtuk a tó partján, ahol is szorgos kezek készítették elő a helyet számukra.

 

 

 

Szeretnénk, ha minél tovább ellenállnának az új eszközeink az időjárás viszontagságainak, ezért nem csak védőfestéssel kezelve rendeltük meg a kiülőket, hanem beton járólapokra telepítve biztosítottuk, ne érje víz a faanyagot.

 

A szakavatott telepítő csapat igen jó tempóban haladt, de természetesen maradt idő a kávézásra és egymás ugratására is.

Közben mintha a halakat is izgatta volna, mi történik a tó partján, mivel egyre nagyobbacska példányok ugrottak fel a vízből, figyelve, miben mesterkedik az „ellenség”. Hamarosan megtudják, hiszen horgásztársaink már el is kezdték birtokba venni az új kiülőket.

A fejlesztéseknek természetesen nincs vége, hiszen most nyújtottunk be pályázatot a Magyar Falu Program Falusi Civil Alapjához, amely pályázat sikere esetén napelem rendszer, kamera rendszer és új faház kerül telepítésre, a tó partjára, illetve wifi elérhetőség és térvilágítás is rendelkezésre fog állni. Az eredményhirdetés október végére várható. Remélhetőleg sikeres lesz a pályázat, és folytatódhat a fejlesztés.

A mai nap is bizonyítja azt, hogy egy összetartó civil közösség sikeresen tud gazdálkodni a reá bízott területtel, értéket teremtve a közösséget fejlesztve.

A Végegyházi Sporthorgász Egyesület köszönetét fejezi ki azoknak a tagoknak, szimpatizánsoknak, szervezeteknek, akik segítettek ebben a munkában: Ale László, Bognár Róbert, Czúth Rozália, Deák László, Dobos András, Eleki Ferenc, Fábián István, Grevletyi István, Grevletyi Mihály, Györgyi Ferenc, Hégely Zoltán, Horváth Judit, Horváth László, Józsa Pál, Kopócs Kornél, Kulcsár Antal, Mikula István, Mracskó Károly, Nagy Dezső, a Rockdairy Kft. és Végegyháza Község Önkormányzata.

Aki kíváncsi, megnézheti az új bútorokat, ki is próbálhatja azokat, ha akarja! Erre különösen jó alkalom lesz augusztus 20-án délelőtt, a Családi napon, ahová mindenkit szeretettel várunk!

Horváth László