KIZÁRTUK A VIDRÁT, LEZÁRTUK AZ ÉVET!

A Végegyházi Sporthorgász Egyesület tagjai a vidradúlás ellen a villanypásztor rendszert telepítettek a Végegyházi horgásztavon, 2021. december 19-én. S ha már ott voltunk, megtartottuk az idei év utolsó elnökség ülését is.

Az elmúlt évben jelent meg a tavunkon hívatlan vendégként a vidra, aki jó étvággyal fogyasztja a halainkat, ami nem éppen kellemes meglepetés volt. A vidra védett állat, ráadásul a Natura 2000 védelem alatt álló Száraz-ér egyik jelölő faja, így természetesen szóba sem jöhetett olyan megoldás, amely az állat ártalmára szolgál. Azonban vermelő halainkat meg kell védeni, ugyanis nem az a nagy kár, amit elfogyaszt a hívatlan vendég, bár igen jó étvágya van, és minden alkalommal friss halat kíván, hanem a vermelő halak közé vágva felzavarja őket, ami az állomány legyengüléséhez vezethet. Úgy döntöttünk ezért, hogy megpróbáljuk távol tartani a kis orvhalászt a tavunktól, ezért vásároltunk villanypásztor rendszert és telepítettük is azt. Reméljük elegendő lesz.

A találkozást kihasználva megtartottuk az idei év utolsó elnökségi ülését is, áttekintve az elmúlt évet, megbeszélve a jövő év legfontosabb feladatait.

A legfontosabb döntéseinkről elmondhatjuk, hogy a jövő évben nem emelkedik sem a tagdíj, sem a területi jegyek ára, mert áttekintve a bevételeket, kiadásokat úgy gondoljuk, stabilan kigazdálkodható a tó stabil működése a jelenlegi árakon is. Különösképpen azért, mivel az idei évben lezárult az adósságrendezési folyamat, sikerült kezelni a helyzetet, így az egyesületnek megszűnt az Önkormányzat felé fennálló tartozása. Így a jövő évi költségvetésre már nem vet árnyékot a törlesztés kötelezettsége.

 

A 2022-es évre az éves területi jegyek száma ismét 40 darab lesz, a akik a 2021-es évben váltottak, 2022. február 28-ig elővásárlási lehetőséget kapnak. Március elsejétől már érkezési sorrendben értékesítjük az éves területi jegyeket a Végegyházi Horgásztóra. Azért határoztunk így, mivel jelentősen megnőtt az igény, viszont az értékesíthető mennyiség nem emelhető, hogy a kulturált szórakozás biztosítható legyen.

Döntöttünk arról is, hogy két horgásztársunkat az országos és a helyi horgászrend megsértése miatt az éves területi jegy vásárlásból a 2022. évre kizárjuk, az érintettek levélben kapnak értesítést. A szabályok megszegőivel szemben a zéró tolerancia elve továbbra is érvényben marad, megvédendő a tisztességes horgászok érdekeit, illetve az egyesület vagyonát.

Január végén tartjuk az egyesület közgyűlését, amelynek fontos momentuma lesz a tisztújítás, mivel jelenlegi elnökünk Mikula István, és elnökségi tagunk Horváth László le kíván mondani tisztségéről, mivel azt az adósság kezelésének lezárulásáig vállalták. Az adósságkezelés lezárult, át kívánják adni helyüket a fiataloknak. Fontos döntés lesz, ki viszi tovább az egyesület és a horgásztó ügyeit.

Az elnökség döntött arról is, hogy a jövő évben az éves engedélyesek  két darab csukát is elvihetnek, két kilogramm feletti súlyhatárral. Ezt a döntést azért hoztuk meg, mert elszaporodtak a nagy méretű csukák, és gyéríteni kell az állományt.

Felhívjuk tisztelt horgásztársaink figyelmét a fogási naplók összesítés utáni leadására 2022. február 28-ig!

Az egyesület elnöksége minden kedves horgász társának, no és persze azoknak is, akik nem horgásznak, kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog újévet kíván.

Végegyházi Sporthorgász Egyesület