SZEZONNYITÓ HORGÁSZVERSENY A VÉGEGYHÁZI HORGÁSZTAVON!

Immár hagyományosnak mondható, hogy a szezonnyitó horgászversenyét május elsején rendezi meg a Végegyházi Sporthorgász Egyesület. Ez a verseny nyitja meg az idei versenyek sorát, amelyet még négy fog követni a horgásztavunkon.

Borús, de kellemes idő várta a horgászversenyre nevezett 21 versenyzőt, akik immár hatodik alkalommal mérkőztek meg a szezonnyitó horgászverseny díjaiért. A versenyzőket az egyesület elnöke, Mikula Ákos köszöntötte, majd a szabályok rövid ismertetése után került sor a sorsolásra, amikor is kiderült, ki, hol kezdheti meg a halak hajkurászását.

  

 

 

A verseny során egy bottal lehetett horgászni mind úszós, mind fenekező módszerrel, attól függően, ki, melyik módszert kedveli. A verseny során minden kifogott hal számított, így két stílus csapott össze.

  

 

  

Az „óvatos duhajok” a kisebb halakat keresték, remélve, hogy befut közben néhány nagyfiú is. Mások eleve a nagyobb méretű halakat célozták meg a reggeli kezdéskor.

 

 

  

A változatos csalik, titkos praktikák és varázslatok bevetése számos horgásznak hozott eredményt már a kezdetekkor, de akadt olyan versenyző is, akit elkerültek a halak. 

 

  

Mindeközben természetesen szakácsaink is munkába kezdtek, hogy délre meglegyen az ebéd, ami ezen a napon ízletes birkapörkölt volt. Józsa Pál és Mikula István tevékenykedésének hála rövid időn belül remek illatok áradtak a bogrács felől.

 

 

 

Persze ahogy a mondás tartja, aki nem dolgozik, ne is egyék, ezért a horgászok lelkesen cserélgették a csoda csalikat, váltogatták a botokat és gyártották a teóriákat, miért harap vagy nem harap a hal. A terített asztalt értékelték a végegyházi potykák, amelyekből egyre több került horogra.

 

  

Természetesen a mérlegelés után kíméletesen visszaeresztették őket a horgászok, mert a versenyen fogott halat vissza kell helyezni. A déli harangszó adta meg a jelet az ebédre, amely nagy sikert aratott, és erőt adott az utolsó két óra küzdelmeire, amelyek során mindenki póbálta javítani a helyezését, több kevesebb sikerrel.

 

 

  

A versenyeinkre jellemző, hogy a résztvevők jelentős része már évek óta visszajár, ezért  a régi ismerősők természetesen folyamatosan ugratták egymást a fogások mennyiségével, méretével kapcsolatban. A verseny végét jelentő két órakor megtörtént az utolsó mérlegelés, és kialakult a végső sorrend is.

 

  

A verseny első helyezettje Tóth János lett, aki egyben a verseny legnagyobb halát is fogta. Második helyezett Papp András, harmadik helyezett pedig Sándor Zsolt lett. Az okleveleket és a díjakat Mikula Ákos adta át.

 

  

A horgászverseny részvevői élvezték a remek tavaszi időt, és már megtárgyalták, hogy a június végi huszonnégyórás versenyen vesznek revansot azok, akik most alul maradtak.

A verseny támogatói voltak: Czúth Rozália, ifj. Gyebnár Tibor, Horváth Judit, Józsa Pál, Kovács Tünde, Mikula István, Vajda Norbert, a Barangoló Közhasznú Egyesület és Végegyháza Község Önkormányzata.

Horváth László