A mai napon lemondtuk az ebédünket a konyhán, hiszen Kassai Kinga és Gyenes Kinga segítségével terveztük hagyományos egészséges saláta ebédünket.
Ehhez Kinga néni mindenféle finomságokat vásárolt be, melyektől roskadozott az asztal, miután bepakoltunk. A kirakodás után pedig következett az alapanyagok feldolgozása Kinga néni instrukciói szerint.
Kis csoportok alakultak a főtt tojás, az uborka, a krumpli, a lila hagyma és az alma pucolására és darabolására, a virsli felkarikázására, a sárgarépa és a cékla reszelésére, a paradicsom és a sárgadinnye felvágására, szépen sorban úgy, hogy figyeljünk a megfelelő méretre és az ujjainkra is. Baleset senkivel sem történt, sőt még arra is figyeltek a gyerekek, hogy mint a jó háziasszonyok, folyamatosan mosogattak, kivitték a konyhai hulladékot, igyekeztek mindent rendbe rakni maguk körül.
Aztán már Kinga nénire, Kingára és Melindára várt a saláták összeállítása, öntetekkel való ellátása. Ebéd előtt még egy alapos rendrakás következett, az asztalok letörlése, hogy végre asztalhoz ülhessünk, és végigkóstoljuk a menüt.
Négyféle saláta közül lehetett választani. Volt itt majonézes krumplis-virslis saláta, görög saláta, céklás-almás saláta mézes öntettel, valamint a gyümölcssaláta sokféle gyümölcsből összeállítva. Ki mit választott, abból kérhetett, majd akárhányszor repetázhatott is. Ezzel a lehetőséggel pedig sokan éltek, hiszen minden nagyon finom volt.
Pukkadásig ettük magunkat. Ebéd után gyorsan összetakarítottunk, és picit pihentünk.
Persze ki mit tud-os próba ma is volt, valamint finomságok is, hiszen nyári almát, görög dinnyét és jégkrémet is ehettünk a mai napon.